Roofvissen - Visgidsen wijzen de weg

18 mrt 2010

Nederland krijgt - net als het buitenland - steeds meer visgidsen. Visgidsen waarbij je tegen betaling de hele dag van de ene naar de andere topstek wordt gebracht en ook kennis van materiaal en vistechniek wordt bijgebracht.

In dit artikel bespreekt Visblad-auteur Joshua Martina een aantal visgidsen, die hij een bezoek bracht. Hieronder lees je nog meer over de voordelen van het vissen met een visgids.

Het zijn hoofdakelijk roofvistrips op roofvis zoals snoekbaars, baars, snoek en roofblei, die visgidsen hun klanten aanbieden. En daarbij speelt de veelal goed uitgeruste, grote boot met stevige buitenboordmotor en elektromotor een grote rol. Zo zou je de boot het kantoor van een visgids kunnen noemen.

Van de meeste visgidsen is het verticalen op snoekbaars de core-business. Als klant hoef je niet per se over eigen materiaal te beschikken omdat de visgids dit zelf al voor je meeneemt. Compleet met een grote voorraad aan kant-en-klaar geprepareerde shads.

Bij de ene visgids kun je zelf het te bevissen water kiezen, bij de ander is het altijd hetzelfde water waar gevist wordt. Het verschilt per gids, maar meestal pikt hij je op bij een trailerhelling langs de rivier of een plas of kanaal. Dan is het instappen en wegvaren!

Een goede visgids zorgt voor een goede bootcontrole. Dit houdt in dat hij ervoor zorgt dat de boot op een goed, laag tempo vanuit de juiste richting over een stek (zoals een talud) heen dobbert en jij als klant dus optimaal vist. Daarvoor bestuurt de gids de elektromotor, die soms achterop, maar meestal voorop de boot zit.

Bij een gids in de boot kun je eigenlijk weinig fout doen. En op zo'n visdag wordt er natuurlijk ook een hoop afgelachen!

Klanten die vis vangen, zijn tevreden klanten!

-> Meer roofvissen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.