Vuurdoop - Finger protection

18 mrt 2010

Verder werpen betekent vaak meer vis. Maar extra kracht zetten op de hengel betekent ook meer druk op de vingertop waarmee je de lijn vastklemt als de molenbeugel open staat. Het gevolg: gemene, diepe sneeën in je vinger.

Pleisters en allerhande soorten tape gaven vaak meer ongemak dan dat het voordeel opleverde. Spro biedt uitkomst en windt de sportvisser om de vinger met de Gamakatsu Finger Protector. Ed Stoop himself testte het ding uit.

In het verleden heb ik wat lopen prutsen om het probleem van diep in je werpvinger snijdende lijn te voorkomen. Eerst met pleisters. Daar bleef de lijn dan tijdens de worp altijd achter haken, of hij sneed alsnog in je vinger, maar dan achter de pleister. Een oude handschoen bood evenmin soelaas omdat je daarmee het voor de worp zo belangrijke gevoel in de werpvinger miste.

Op zekere dag verscheen een soort werpvinger van plastic op de markt, maar dat ding scheurde binnen een dag aan flarden. Nu is er dan de Gamakatsu Finger Protector die deze maand de vuurdoop mag ondergaan. ‘Deze vingerbeschermer biedt strandvissers – maar ook karper- en feedervissers – de ultieme bescherming tegen het insnijden van de lijn bij het maken van verre worpen’, aldus Spro. We gaan het meemaken op het havenhoofd van Scheveningen. De bedoeling is om een bonk lood van 150 gram – met een gevlochten hoofdlijn – een eind richting Engeland te doen vliegen.

Skippy

De stug en robuust ogende Finger Protector is gemaakt van boterzacht kangoeroeleer en textiel. Toch doorstaat hij de meest krachtige pendulumworp zonder een centje pijn. Dankzij het soepele kangoeroeleer blijf je de lijn goed voelen tijdens de worp; een extra pluspunt inzake optimaal werpen.

Met een prijs van om en nabij de € 30,00 is de Finger Protector niet heel goedkoop, maar dat zal wel met de marktwaarde van de kangoeroe te maken hebben. En wat dacht je trouwens dat de dokter kost als je daar met een tot op het bot ingesneden wijsvinger aankomt?

De Finger Protector is zowel in links- en rechtshandige versie verkrijgbaar en met een stevige klittenbandsluiting fraai afgewerkt. Af en toe een beetje ledervet op het kangoeroeleer zal de levensduur overigens zeker ten goede komen.

-> Meer Vuurdopen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.