Zeevissen - Strandvissen ultra light

18 mrt 2010

In april komt er voor strandvissers een oude bekende weer binnen werpbereik. De bot heeft in de wintermaanden in diepere delen van de Noordzee gepaaid en komt in het voorjaar azen op de Noordzeestranden.

Dat doen ze in ondiep zeewater net achter en zelfs in de branding. Jack Peelman is een expert die deze prachtige platvis met ultralicht materiaal succesvol bevist

In het artikel 'strandvissen ultra light' strooit Jack met de ene na de andere supertip voor succesvol strandvissen met licht materiaal. Daarbij komen zowel de heavy feederhengel als de actievere spinvisserij met de spinhengel aan bod. Absolute highlight is de good old botlepel.

En Jack zou Jack niet zijn als hij niet ook nog wat extra tips voor je heeft. Kijk maar hieronder!

Reken maar dat Jack hier niet naar een voorbij vliegend vliegtuig staat te staren, maar dat hij zijn hengeltop in de gaten houdt. Want bij het actieve spinvissen vanaf het strand - of dat nu met een paternoster of botlepel is - merk je een aanbeet als eerste aan je hengeltop. En omdat bot een felle rover is, moet je niet raar staan te kijken als je een keiharde knal op je top krijgt: kicken!

Omdat je zeker met de spinvisserij uren aaneengesloten met je hengel in de hand vist, geniet een lichtgewicht spinhengel de voorkeur. Of wou jij soms zeggen dat je vaker in de sportschool zit dan aan de waterkant?!

Ook al liggen er geen straatstenen; langs onze stranden behoort de welbekende blauwe zeeviskist absoluut tot het straatbeeld. Hier kun je niet alleen je zooi in meenemen, je kan er ook nog eens op zitten! Want een time-out is zo nu en dan natuurlijk wel effe lekker.

Voorkom frustratie van met elkaar in de war geraakte onderlijnen en berg ze netjes op in zo'n onderlijnenmap.

Om gerichter op de grote botten te vissen, is het een verdraaid goed plan om eens wat ander aas dan zeepieren of zagers te gebruiken. Zo zijn met name mesheften, peeler krab en stukjes vis ware toppers voor de lappen van botten!

-> Meer zeevissen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.