Vuurdoop: handige meervalsteun

29 sep 2016

Het Duitse Cormoran heeft een handige hengelsteun voor de meervalvisserij ontwikkeld. Een stabiele, scharnierende één-poot met naast een koker en beugel ook een universele draaikop die geschikt is voor een elektronische beetmelder.

Het is een bekend beeld: een set meervalhengels die rechtop staat in stevige steunen, bijvoorbeeld aan de oevers van de Spaanse Ebro. De hengels wijzen recht omhoog om de hoofdlijn – vanwege de stroming – zoveel mogelijk uit het water en weg van obstakels te houden. Op de top een rood of groen lampje of belletje om te kunnen zien of horen dat een meerval het aas heeft gepakt. Eigenlijk zijn het dezelfde steunen die zeevissers gebruiken als alternatief voor de bekende driepoot – om hun hengel tussen de keien of op de dijk verticaal te kunnen plaatsen. Het mooie van de ‘Wallerrutenständer’ – vrij vanuit het Duits vertaald: meervalhengelsteun – uit de Big Cat serie van Cormoran is dat je er ook een elektronische beetverklikker op kunt draaien.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer Vuurdopen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.