Zeevissen: wrakvissen light

28 jul 2016

Na speed jigging is er nu ook slow jigging. Deze nieuwe zeevistechniek heeft alles in zich om ook hier een hit te worden: het is een ontspannen en lichtgewicht visserij die in de smaak valt bij een keur aan zoute rovers uit de Noordzee.

Slow jigging vindt zijn oorsprong in Japan en heeft via onder meer Australië en de landen rond de Middellandse Zee inmiddels ook in onze contreien zijn opwachting gemaakt. Deze techniek heeft alles in zich om ook hier aan te slaan: het is een relatief lichte visserij die geknipt is voor de vissoorten die de Noordzee bevolken. Want waar bijvoorbeeld gul, zeebaars en pollak niet explosief genoeg zijn om vol gas achter een speed jig aan te racen – het zijn nu eenmaal geen tropische soorten als amberjacks of tonijnen – zullen ze een voorbij dwarrelende slow jig niet snel voorbij laten gaan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide