Karpervissen: wadend vissen in de woonwijk

28 jul 2016

Karpervissen kun je op allerlei manieren doen. Vanuit de bivy, met de pen, aan de oppervlakte; maar er zijn nog meer smaakjes. Zo loopt Raymond Vollebregt (19) in zijn waadpak de sloot in om tussen het wier karpers te zoeken. Hét Visblad ging samen met hem te water.

Op de locatie in het Haagse Ypenburg waar we Raymond zouden treffen, is op de afgesproken tijd nog geen spoor van hem te bekennen. Maar dan horen we na krap vijf minuten het geluid van een naderende scooter. Met een bestuurder die twee hengels en een schepnet meedraagt, kan het niet missen dat dit hem is. “Sorry, maar ik heb snel nog even een rondje door de wijk gereden”, zegt de instrumentenmaker in opleiding. “Alvast even kijken of ik in de sloten met mijn Polaroid zonnebril vis kon spotten. Want pas als ik karper heb gezien, begin ik met vissen.” Gelukkig heeft hij goed nieuws: “Ik zag er net een paar, dus weet waar ze uithangen.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide