Visblad TV: masterclass werpen

22 dec 2016

Voor menig sportvisser is goed en ver werpen best lastig. Danny Moeskops is daarentegen een van de beste werpers ter wereld. De sympathieke reus uit Antwerpen wist al eens een worp van meer dan 280 meter uit een hengel met werpreel te persen. Ook de werpmolen kent voor hem geen geheimen. Tijd voor een masterclass werpen van ‘Big Danny’.

We treffen Danny op het strand van Westkapelle, waar ik vandaag werples krijg. De hengels waarmee dat gebeurt zijn driedelige stokken zijn van het Engelse Tronixpro. Deze zijn viereneenhalve meter lang, onderin amper drie centimeter in doorsnee en geheel volgens de laatste mode voorzien van een lekker fel kleurtje. De uiterst gevoelige hengeltop camoufleert enigszins de power van de hengel: deze werpkanonnen jagen met gemak 150 tot 175 gram voorbij de horizon. Superstokken dus.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer Visblad TV in ons archief

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide