Karpervissen: zelf loodvervangers maken

26 jan 2017

In het kader van het verduurzamen van de sportvisserij zijn loodvervangers ‘hot’. Het mooie is dat je als karpervisser heel eenvoudig zelf je werpgewichten kunt maken. Wouter Beyer laat je in dit artikel zien hoe je kiezels simpel, snel en goedkoop omtovert tot een onderdeel van je rig.

Lood is een metaalsoort die al duizenden jaren lang wordt toegepast. Vanwege het besef dat lood schadelijk is voor mens en dier, wordt het gebruik ervan echter aan banden gelegd. Ook de sportvisserij neemt zijn verantwoordelijkheid en zet in op het gebruik van loodvervangers. Aangezien ‘een betere wereld bij jezelf begint’ kun je daar zelf een eerste stap in zetten. Ofwel door loodvervangers aan te scha en – die zijn goed verkrijgbaar in de beter gesorteerde hengelsportzaak – dan wel deze zelf te maken. En dat laatste is een leuke hobbyklus voor de wintermaanden.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide