Zeevissen: peuteren tussen de blokken

26 jan 2017

Als soortenjager probeert Dirk Temmink zoveel mogelijk verschillende vissoorten te vangen. Dit keer heeft Dirk plannen gesmeed om een aantal minder bekende zeevissen aan zijn lijst toe te voegen. Niet met strandhengels op grote afstand, maar juist recht onder zijn voeten peuterend tussen de blokken op het havenhoofd van Scheveningen.

Wanneer ik ’s ochtends vroeg de voordeur achter me dichttrek, is het nog donker. Licht bepakt – met slechts een werphengeltje, rugtas
en mijn houtbrander – loop ik de straat uit. De geparkeerde auto’s zijn bedekt met een dun laagje ijs en onderweg naar de trein bevriest de uitademing al in mijn baard. Dat belooft wat. Ik kruip nog iets verder in de kraag van mijn jas en stap flink door om de trein niet te missen. Twee NS-stations verder stapt ook vismaat en ‘collega-soortenjager’ Sjors Waterschoot in de trein. Hij heeft er alle vertrouwen in dat ik vandaag een nieuwe soort ga scoren. Voor hem zal dat lastiger worden: hij heeft al wat zoete en zoute soorten op zijn naam staan. Maar hoop is er altijd en onderweg nemen we de mogelijkheden door, zoals de drie-, vier- of vijfdradige meun, puitaal en pieterman.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide