Witvissen: Stoop senior en junior

23 feb 2017

Samen met je vader vissen is in sportvisserskringen heel gebruikelijk. Dat is niet het geval als je zelf 64 bent en je vader 91 jaar oud is. Aat Stoop vist, ijs en weder dienende, echter nog bijna alle dagen van de week. Zoon Ed ging voor een portret van zijn pa samen met senior een dag naar de waterkant.

Vroeger was pa poepzuinig op zijn hengelmateriaal. Na een viswedstrijd stond hij op het parkoers nog zijn hengel te poetsen, terwijl iedereen al lang en breed in het clubgebouw aan de koffie of het bier zat. Maar die tijden zijn duidelijk vervlogen, gezien de bijna versteende koek van lokvoer en vissenslijm rondom het achtereind van zijn hengel. “Schoonmaken is niet nodig als je elke dag vist”, kaatst hij de bal terug. En wie ben ik om er wat van te zeggen? Zou ik me er ook niet gemakkelijk vanaf maken, mocht ik de gezegende
leeftijd van mijn vader halen? Vis ik dan überhaupt nog wel?

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide