Roofvissen: effectief havenvissen

23 feb 2017

De wintermaanden zijn dé periode om met dood aas op snoek te vissen: een sappige, stil hangende dode aasvis trekt doorgaans ook de meest passieve snoek over de streep. Zeker als je Esox lucius opzoekt waar je hem nu kunt verwachten: in jachthavens. Bas Huis in ’t Veld doet zijn havenvisserij voor je uit de doeken.

Het snoekvissen met dood aas in jachthavens is een redelijk rechttoe rechtaan visserij. De snoek volgt de witvis die ’s winters in de havens samenschoolt, dus je kunt het haast niet verkeerd doen als je een dode aasvis te water laat in een van de vele jachthavens die ons land rijk is. Maar met overal steigers, boten en andere structuren in het water die prooivis aantrekken is de keur aan stekken zo groot, dat je je wellicht toch afvraagt wat nu de beste aanpak is om zo’n dikke wintersnoek te vangen. Met de tips van Bas heb je een aantal handvatten die je op weg helpen naar winters succes.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.