Roofvissen: alternatieven voor de gesloten tijd

20 apr 2017

Spinhengels zijn gemaakt voor het vissen met spinners en ander niet al te grof en zwaar kunstaas. Dat is echter niet toegestaan vanaf 1 april tot de laatste zaterdag van mei. Dit betekent echter niet dat je spinhengel bijna twee maanden lang werkloos in de hoek hoeft te blijven staan: Ed Stoop geeft je in dit artikel tips voor vier leuke alternatieven in de gesloten tijd.

Op niet één spinhengel staat vermeld dat je er uitsluitend kunstaas voor roofvis aan mag hangen. Sterker nog: in de tijd dat je nog niet voor bijna elke vissoort een speciale hengel kon kopen – mijn jonge jaren, alweer even geleden – deden wij zo ongeveer alles met onze spinhengel. Met dezelfde hengel waarmee we in het najaar en de winter alle sloten van het Westland afgingen op zoek naar baars en snoek, visten we in de zomer met een brok kaas dan wel gekookte aardappel op karper of met een worm op brasem. Die spinhengel werd zelfs wel eens ingezet om in de branding of vanaf de golfbrekers van Kijkduin op bot te peuteren. Kortom: de spinhengel was toen al multifunctioneel. En is dat in geval van die twee dekselse gesloten maanden nog steeds. Daarom presenteer ik je deze maand vier visserijen die je prima met één en dezelfde spinhengel kunt doen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide