Zeevissen: harder mania met Ed

25 mei 2017

Van mei tot oktober zie je aan zee regelmatig dikke, zilveren vissen met donkere strepen op de flanken scharrelen tussen de basaltkeien en langs kademuren van havens. Dit zijn harders. Vissen die vanwege hun voorkeur voor wier en algen ooit als onvangbaar werden bestempeld. Maar deze supersterke torpedo’s zijn wel degelijk te vangen, zo laat Ed Stoop in dit artikel zien.

De zwakke zuidenwind die was voorspeld, blijkt aan het Calandkanaal een forse windkracht zes te zijn. Tot overmaat van ramp staat hij ook nog eens dwars over het water. In de keiharde wind en hoge golven een dobber op z’n plek proberen te houden is wel heel veel gevraagd. Zeker met de vele trossen bessenwier die door de wind zijn losgeslagen en aan de oppervlakte drijven. Alleen in de beschutte Scheurhaven staat een bescheiden kabbeltje op het water. Hier zie ik met behulp van mijn Polaroidbril drie dikke harders zwemmen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.