Witvissen: vlokken in het voorjaar

25 mei 2017

De sportvisserij anno 2017 staat bol van de specialismen. Maar juist door de cheburashka rigs, dumbells, methodfeeders en shot on the hook rigs heb ik de neiging om af en toe terug tegaan naar de basis van het vissen. Met één hengel en lichte bepakking op pad om als het even kan lekker veel actie te hebben. Daarom ben ik enkele jaren geleden gestart met vlokvissen.

Vlokvissen is niet meer of minder dan actief witvissen met een ultralichte hengel en een verse broodvlok of drijvend korstje als aas. Het opzoeken van de vis en bevissen van meerdere stekken tijdens een korte sessie, is effectiever dan menigeen denkt. Het levert namelijk regelmatig veel vis op. Soms vang ik op een avondje vlokvissen zelfs vijf verschillende vissoorten. Naast de eenvoud en effectiviteit van het vlokvissen spreekt ook het visuele aspect me bijzonder aan. Het mooiste vind ik dat je de vissen eerst spot en daarna aanwerpt. Menigmaal heb ik een grote ruisvoorn naar mijn vlok toe zien zwemmen, om deze vervolgens te pakken (of juist te weigeren). Dit zijn momenten die je vissershart sneller doen kloppen. Het is dan ook gek dat het vlokvissen ietwat in de vergetelheid is geraakt.

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.