Vliegvissen: Fint op de vlieg

29 jun 2017

Fint wordt ook wel de tarpon van het Nederlandse kustwater genoemd. Zijn luchtacrobatiek tijdens de dril levert zeker aan de vliegenhengel een hoop spektakel op. Rotterdammer Paul van den Driesche legt in dit artikel stap voor stap uit hoe het vliegvissen op fint in zijn werk gaat.

Het vliegvissen op fint is een typische zomervisserij die grofweg van mei tot eind september loopt. Net als de zeebaars trekt deze vis naar de Nederlandse kust als de zeewatertemperatuur boven de 11 graden komt. Finten paaien op zandbanken in de riviermondingen en blijven daar vervolgens de hele zomer hangen. Dat is dus precies de plek waar je de meeste kans maakt op zo’n ‘Nedertarpon’. Bij de Nieuwe Waterweg, pier van Hoek van Holland en het sluizencomplex van IJmuiden is de fint prima te vangen met de vliegenhengel. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, mits je een aantal basisregels in acht neemt.

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer vliegvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.