Vuurdoop: houdbare slakjes

21 sep 2017

s' Zomers vormen wier- en lelievelden een gedekte tafel voor karper en zeelt. Het barst er van de slakjes en vlokreeften: pittige concurrentie voor je boilie, maïs of tijgernoot. Gelukkig biedt het Engelse Pallatrax een oplossing: gedroogde slakjes!

De Hidra Range van Pallatrax omvat vier verschillende potjes (180cc inhoud) met gedroogde slakjes en mosselen. Die zijn op natuurlijke wijze gedroogd – om de voedingswaarde en proteïnen te behouden – en daardoor lang houdbaar. Maar nog interessanter: na zo’n vier uur voorweken in water op kamertemperatuur zijn ze weer zacht en volledig visklaar – zowel voor op de haak, als aan de hair. Pak je warm water, dan gaat dit proces nog een heel stuk sneller. Na het voorweken komen de aroma’s je als het ware tegemoet.

Klik hier voor het hele artikel.(PDF)

-->Meer Vuurdopen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.