Zeevissen: zilte verrassingen

26 okt 2017

Peuterend tussen de blokken van de pieren aan de kust kun je met licht materiaal op een simpele manier veel (kleine) vis vangen. In IJmuiden gingen we op pad met Theo Modder en Siebe Wolfard. “Het is iedere keer weer verrassend wat er boven komt.”

De visserij mag dan vrij simpel zijn, de weg naar de stek van vandaag is dat niet bepaald. Maar ondanks de drie hengels, tas en aasbox die Theo op zijn klautertocht over de enorme keien bij zich heeft, beweegt hij zich toch verrassend soepel voort. “Als bagagemedewerker op Schiphol ben ik qua sjouwwerk wel wat gewend”, grijnst hij. Vismaat Siebe volgt in zijn spoor. De reden dat ze zoveel moeite doen om bij hun stek te komen, is eenvoudig te verklaren: “Langs dit dijkje zit veel vis.” Dat is te danken de gunstige ligging, verklaart Siebe. “Dit is een klein en beschut strand met aan de zijkant grote keien. Hier heb je rustig water met genoeg schuilmogelijkheden. En omdat het ondiep is, warmt het ook nog eens sneller op.”

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer zeevissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide