Zeevissen: subtiel wrakvissen

23 nov 2017

Aan boord van charterboot de Waypoint beleefden schipper Jacco Noordermeer en een groepje vaste opstappers onlangs een topdag. Een subtielere benadering van het wrakvissen zorgde toen voor een mooie serie ouderwets grote gullen. Speciaal voor Hét Visblad gaat het gezelschap nogmaals op pad om hun afwijkende aanpak uit de doeken te doen.

Pas na tweeënhalf uur varen vanuit Vlissingen, zet schipper Jacco de motoren uit. De eerste stop van Waypoint Sportvischarters is vanzelfsprekend het ‘gelukswrak’ van de vorige trip – toen ze een monstersessie beleefden. “Het betreft een enorm wrak van bijna 100 meter lang. Je moet er een stukje voor varen, maar dat werd vorige keer dubbel en dwars beloond. En mocht het dit keer minder goed lopen, dan kunnen we altijd nog diverse andere wrakken aandoen”, aldus vaste opstapper Frank. Hij gaat een paar keer per maand naar de wrakken en was er de vorige keer ook bij. “Deze schipper heeft wat dat aangaat uitstekende stekkenkennis”, zegt hij op zo’n volume dat Jacco vanuit zijn ‘cockpit’ een kleine glimlach niet kan onderdrukken.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide