Roofvissen: de Pako lepel

23 nov 2017

In roofviskringen gold hij decennialang als een begrip: de Pako lepel. Toch verdween dit Oer-Hollandse kunstaas – dat bijna veertig jaar geleden het levenslicht zag in de garage van Paul Korver – de laatste jaren van het toneel. Goed nieuws voor de liefhebber: ze worden weer gemaakt! Hoog tijd om eens een dagje te gaan

"Ander kunstaas? Waarom zou ik? Lepels werken altijd”, antwoordt Paul bijna verbaasd op de vraag of hij nog ander kunstaas bij zich heeft. Vandaag stappen we aan boord van de aluminium platbodem van de 66-jarige Wormerveerder. Zo kan hij de veelzijdigheid van ‘zijn’ kunstaas goed laten zien. Het werkterrein op deze regenachtige nazomerdag is een oud veenplassengebied onder de rook van Amsterdam. Diep water – tot 30 meter – wordt afgewisseld met smalle sloten, grote plantenbedden en ondiepe uitlopers van hooguit 1 meter diep.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide