Vuurdoop - Brillendragers opgelet

25 mei 2010

Een overzetzonnebril. Dat is wat de Polaroid Suncover in essentie is. In tegenstelling tot andere grote zonnebrillen werkt dit model niet statusverhogend, maar de polariserende glazen geven de brildragende sportvisser wel een heldere kijk op en in het water.

De Suncover past over je gewone bril heen en maakt het gebruik van speciale opzetglazen overbodig. En daar ben ik als brildrager van het eerste uur erg blij mee: beschadigingen aan je dagelijkse (dure) bril en zonlicht dat van opzij binnenvalt behoren nu tot het verleden. Vandaar dat ik tegenwoordig dikwijls zo’n zelfde gevaarte op de neus heb als die Stevie Wonder ooit beroemd maakte. Want de voordelen van een polariserende bril zijn legio.Ook zonlicht van opzij krijgt geen kans om je blik op en in het water te vertroebelen.

Ontspiegelen

Waar de meeste overzetzonnebrillen niet of nauwelijks ontspiegelen – d.w.z. de schitteringen van het wateroppervlak wegnemen – doen de polariserende brillen van Polaroid dit daarentegen wel fantastisch. Daardoor wordt het een stuk gemakkelijker en aangenamer om het puntje van je dobber of topje van je feederhengel in de gaten te houden. Ook wanneer de zon op het wateroppervlak wordt weerkaatst of in het geval je tegen de zon in kijkt.

Doordat de spiegeling van het wateroppervlak wordt weggenomen, krijg je een rustiger en beter zicht.

Meer voordeel

De Suncover biedt de sportvisser daarnaast nog meer voordelen. Zo beschermt hij je ook tegen de schadelijke UV-straling in het zonlicht. Maar wat mij als sportvisser natuurlijk vooral aanspreekt, is dat je er ook fantastisch mee in – wat zeg ik: dóór – het water kan kijken. Naast de vissen die je nu kunt zien rondzwemmen, is het ook mogelijk om zelfs het kleinste speldaasje of bijvoorbeeld een watermijt waar te nemen. Zo worden je observaties aan de waterkant nog scherper.

Gebruiksgemak

De overzetbril is voorzien van brede randen rondom de glazen zodat hij prima en stevig over je gewone bril blijft zitten. Bovendien kan de Suncover door middel van een elastieken band achteraan de poten strakker worden aangetrokken, zodat hij niet afzakt. Tel daarbij op dat hij wordt geleverd met bruine of blauwe glazen, ultralicht van gewicht is, het frame en glazen van duurzaam materiaal zijn gemaakt en je standaard een brillenkoker krijgt bijgeleverd. In mijn hengelsportuitrusting heeft dit attribuut daarom inmiddels een vaste plek gekregen.

De overzetbril past prima over je gewone bril heen en kan met behulp van een elastieken band passend worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.polaroideyewear.com

-> Meer vuurdopen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.