Roofvissen: vissen met een handicap

21 dec 2017

Begin november is de nieuwe visboot van Hans-Jan Dijkstra (42) afgeleverd. Deze is speciaal op maat gemaakt: in mei van dit jaar werd zijn rechterarm vanaf zijn schouder geamputeerd. Hij bleef echter positief, strijdbaar én vist dan ook nog altijd fanatiek.

Het ongeluk van 31 juli 2015 op het racecircuit van Zolder – Hans-Jan werd van zijn motor geslingerd – was de voorbode van de amputatie eerder dit jaar. “Toen ik bij mijn positieven kwam in een Belgisch ziekenhuis, kon ik al helemaal niets meer met mijn rechterarm”, zegt hij. “Drie van de vijf hoofdzenuwen waren uit mijn ruggenmerg weggetrokken. Bij de operatie in Leiden een maand later hebben ze de twee resterende zenuwen laten zitten. In de hoop dat ik mijn arm later nog zou kunnen bewegen.” Die hoop bleek ijdel. “Hij bleef er voor dood bijhangen, maar ik verging wel van de pijn.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide