Zeevissen: bakken met bijvangst

21 dec 2017

Zeevissen staat bij veel sportvissers gelijk aan een lekker maaltje zelf gevangen vis. En daar is – mits dat met in achtneming van de regels gebeurt – natuurlijk niks mis mee. Maar hoe kun je die nou het lekkerst bereiden? En wat valt er bijvoorbeeld te maken van doorgaans culinair ondergewaardeerde ‘bijvangst’ zoals bot en steenbolk Keukenwonder Bob Rijsbergen strooit met zout, peper en tips!

Vraag een willekeurige zeevisser op pak hem beet de pier van IJmuiden welke vis hij het lekkerst vindt, en de kans is groot dat hij zeebaars, gul of tong noemt. Ook wijting staat hoog aangeschreven. Maar dat ligt anders voor typische bijvangsten zoals bot en steenbolk. In het kader van ‘uiteindelijk valt alle vis lekker te maken’, vroegen we Bob Rijsbergen om hulp.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide