Karpervissen: rubberboot basics

25 jan 2018

De rubberboot behoort bij flink wat karpervissers inmiddels tot de standaarduitrusting. Mocht je erover denken om zelf ook zo’n boot aan te schaffen, dan heeft Gerben Koopmans een aantal belangrijke tips die je kunnen behoeden voor een miskoop.

Tot een aantal jaar geleden was de enige boot die ik bezat een voerboot. Daarmee vaarde ik mijn lijnen en aas uit naar veelbelovende stekken. Hoewel ik van dit hulpmiddel veel profijt heb gehad, begon het langzamerhand toch steeds meer te kriebelen om tot de aanschaf van een rubberboot over te gaan. Want het bereik van de dieptemeter op de voerboot voldeed soms niet. En de voermogelijkheden zijn met slechts een hoopje voer enigszins beperkt. De op sommige wateren woekerende waterplanten maken het uitvaren van je lijnen ook lastiger. Het op de vierkante meter neerleggen van je onderlijnen is bovendien steeds belangrijker geworden – dit laatste kan het verschil maken tussen vangen en blanken. En je kan uiteraard niet in de voerboot stappen om een karper te drillen. Tenslotte kan een rubberboot ook als transportmiddel dienen om met al je spullen toch op moeilijk bereikbare stekken te komen. Toen mijn voerboot op een gegeven moment in de fik vloog – kortsluiting was de oorzaak van de brand – heb ik de knoop doorgehakt en een rubberboot aangeschaft. Voordat het zover was, heb ik wel eerst wat huiswerk gedaan. Want de keuze qua rubberboten is reuze.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.