Witvissen: feederen op wintervoorn

25 jan 2018

In de winter verzamelen de grote riviervoorns zich in diepe rivierplassen. Met de juiste aanpak kun je hier met de feederhengel mooie visdagen beleven. Wedstrijdvisser Henri Bresser laat in dit artikel zien hoe je die bakstenen van voorns aan de schubben komt.

Z ie je die grote, rode baksteen daar in het water liggen?”, vraagt Henri als we arriveren bij een rivierplas aan de Nederrijn. “Die lag een uur geleden nog op het droge. Het water stijgt flink en dat betekent meestal actieve vis”, zegt hij hoopvol. Henri en zijn vaste koppelmaat Ben Koetsier installeren zich op een landtong tussen rivier en plas. Dat is een bewust gekozen stek. “De stevige zuidoostenwind en miezerregen maken het behoorlijk fris, maar beneden aan het dijkje zit je precies uit de wind. Dat is meteen een van de voordelen van het vissen op rivierplassen: er is bijna altijd wel een stuk oever waar je beschut kunt zitten.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)


-->Meer witvissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide