Karpervissen: loodalternatieven op een rijtje

22 feb 2018

Lood is giftig en hoort niet in het milieu thuis. Daarom wordt dit op termijn wettelijk uit de sportvisserij verbannen. Sportvissers zijn voor schoon en gezond water, dus kijken zij naar alternatieven om loodvrij te gaan vissen. Om de karpervisser hierbij op weg te helpen, zetten we in dit artikel een aantal milieuvriendelijke loodvervangers op een rijtje.

Door het groeiende besef van de schadelijkheid van lood voor het milieu, kwam het gebruik hiervan in de sportvisserij ook ter discussie te staan. Waren er een paar jaar terug nog nauwelijks goede en betaalbare loodalternatieven beschikbaar, tegenwoordig kunnen sportvissers kiezen uit een breed assortiment. Voor de karpervisserij zijn er goed bruikbare werpgewichten van onder andere steen en staal. Met het nieuwe karperseizoen én de beurs Carp Zwolle in aantocht, is dit een mooie gelegenheid om over te stappen op ‘loodvrij’ karpervissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide