Roofvissen: snoeken met kikker-imitaties

22 feb 2018

Half december ontwaakten in de kop van Noord-Holland zo’n vijftig kikkers uit hun winterslaap. Geen doorsnee bruine kikkers; dit betrof bijzonder kleurrijke neefjes van Kermit. Die werden door vijftig sportvissers aan de snoek gepresenteerd tijdens Lord of the Frog. Hét Visblad volgde deelnemer Nick Wentink (21) bij deze ludieke en gezellige roofviswedstrijd.

Bijna alle deelnemers zijn een half uur geleden al vertrokken uit de kantine van het zwembad van Breezand als Nick op zondagochtend rond 09.30 arriveert bij de verzamelplaats. “Vorst en gladheid zorgden voor forse vertraging”, zegt de Velpenaar terwijl hij zijn kikkers in ontvangst neemt van Evert Oostdam, de man achter Pike Master Lures en organisator van deze bijzondere roofviswedstrijd. Hij heeft gekozen voor de Orange Tiger in de 17.5 cm uitvoering. “Die felle kleur kunnen de snoeken echt niet over het hoofd zien”, lacht Nick terwijl hij de kikker op een 7-grams jigkop schroeft en met een speld de dreg (maat 1/0) in de onderkant van de kikker prikt. “Er zijn nu weinig waterplanten meer, dus dat kan prima.”

Klik hier voor het hele bericht. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide