Zeevissen: tips van de wereldkampioen

22 feb 2018

Frank Peene (33) werd eind vorig jaar in Zuid-Afrika wereldkampioen Kustvissen. Naar aanleiding van deze bijzonder knappe prestatie vroegen we hem naar zijn belangrijkste tips & trucs voor de strandvisserij. Met Frank’s top-tips kun jij jouw strandvisserij ook naar een hoger plan tillen.

In het zoute wedstrijdcircuit draait Peene al jarenlang mee aan de top, zowel op nationaal als internationaal niveau. Daardoor weet deze zeer ervaren zeevisser uit Westkapelle als geen ander hoe je een strandvissessie tot een succes maakt. “Het zijn soms echt de kleine details die het verschil kunnen maken. Zeker als het iets minder soepel loopt, kun je met enkele minieme aanpassingen de vis toch over de streep trekken om te bijten.” Ook als het helemaal losgaat en het lijkt alsof je niets verkeerd kunt doen, valt er volgens de Zeeuw nog genoeg te finetunen om net even efficiënter bezig te zijn. “Als wedstrijdvisser probeer je altijd het maximale rendement te behalen. Dus ook als de vis los is, kijk je wat er eventueel nog beter kan.” Dat deze benadering zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit de wedstrijd die voorafging aan deze reportage op het strand bij Westkapelle. Peene schreef de laatste wedstrijd van de Penn Korps Competitie 2017 op zijn naam met 54 vissen en liet daarmee 169 andere strandvissers zijn hielen zien. In dit artikel zet hij zijn belangrijkste tips voor de Nederlandse stranden op een rijtje.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide