Zeevissen: 15 havenhoofdtips

23 mrt 2018

In de wintermaanden zijn de havenhoofden van Scheveningen haast een tweede thuis voor Ed Stoop. Aan de hand van zijn jarenlange ervaring op deze betonnen kunstwerken die een eind in zee steken, geeft hij je vijftien tips om zelf succesvol vanaf het havenhoofd te vissen.

Waar het in de zomermaanden makreel, geep, fint, zeebaars en tong is wat de klok slaat op het havenhoofd, draait het de rest van het jaar om klassiek zeevissen. Met lange werphengels en onderaan de onderlijn een behoorlijk werpgewicht wordt de paternoster met twee of drie haken zo ver mogelijk in zee geworpen – op zoek naar schar, bot, wijting en gul (jonge kabeljauw). Storm en een stortbui uitgezonderd, sta je hier hoog en droog. Wil je een (favoriete) stek op de koppen van de hoofden, dan is het een kwestie van er op tijd bij zijn. De ruimte is beperkt en wie het eerst komt, die het eerst maalt. De uitslaper zal genoegen moeten nemen met een mindere stek elders. Waar je ook een plekje vindt, met de volgende tips kun je als beginnend havenhoofdvisser zeker je voordeel doen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide