Roofvissen: penvissen op snoekbaars

23 mrt 2018

Te midden van het kunstaasgeweld in de snoekbaarsvisserij is het penvissen wat in de vergetelheid geraakt. Toch heeft deze manier van vissen zijn charmes en ook zo zijn voordelen. Rick Rits (31) licht die toe tijdens een dagje old skool pennen op de Zaan.

Het is een ietwat eigenaardig gezicht: de lange, slanke snoekbaarsdobber die plat en roerloos op het donkere water van de Zaan ligt. “Die ligt zo prima hoor”, verzekert Rick ons terwijl hij op zijn bootstoel hengel nummer twee visklaar maakt. “Het stuitje heb ik op overdiepte afgesteld, zodat de dode aasvis mooi plat op de bodem wordt gepresenteerd. Om de snoekbaars de kans te geven die zonder enige weerstand te pakken, geef ik na de worp ook nog wat extra lijn”, zegt hij terwijl-ie de buik van een spiering open snijdt. “De ingewanden die zo vrijkomen zorgen voor een extra geurspoor in het water.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide