Roofvissen: pas op voor infecties

26 apr 2018

Bas van Nuland vist al tien jaar lang op de grootste zoetwatervis van ons land: de meerval. Siluris glanis staat aan de top van de voedselketen, heeft niets te vrezen en is een krachtpatser die je hengel tot in het handvat laat buigen. Toch was het niet de meerval, maar juist een van de kleinste waterbewoners die Bas het gevecht van zijn leven opleverde.

Eind augustus 2017 rijd ik samen met twee kameraden en een koelbox vol pieren richting de Maas. Het is een zwoele zomeravond, de ideale omstandigheden voor een meervalsessie. Aangekomen bij de rivier blijkt het nog redelijk druk te zijn op het water, dus is het even zoeken naar een plekje waar de Porta-Bote te water kan. Gelukkig ligt de boot daarna snel in het water en is het vervolgens alleen nog een kwestie van de motor op de spiegel monteren voordat we kunnen gaan vissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide