Zeevissen: homemade loodalternatief

26 apr 2018

Voor slechts zeven euro ruim 200 duurzame werpgewichten maken? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar is volgens Jack van Gool doodeenvoudig. De fanatieke piervisser uit Santpoort-Noord laat zien hoe je in een paar stappen je eigen loodalternatief maakt.

In de ruim veertig jaar dat Jack op de zuidpier van IJmuiden vist, heeft hij het nodige lood verspeeld. “Zeker in de winter tijdens het gulseizoen vis ik vaak dicht onder kant tussen de stenen. Dan kom je wel eens vast te zitten tussen de betonblokken die onder water liggen.” Nu ook in de sportvisserij steeds duidelijker wordt dat er iets aan het loodverlies moet worden gedaan, is hij op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief. Na de nodige hoofdbrekens en heel wat slapeloze nachten, heeft hij een oplossing die even eenvoudig als efficiënt is. Bovendien is hij niet te beroerd om zijn vinding met iedereen te delen. “Sommige mensen zeiden al dat ik er geld voor moet vragen. Dat wil ik niet. Voor mij is het belangrijker dat zoveel mogelijk mensen duurzaam vissen. Een beter milieu begint immers bij jezelf.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide