Zeevissen: zeebaars in het donker

24 mei 2018

Zeebaars is weliswaar een zichtjager, maar is ’s nachts ook volop actief. Harry Stet trekt er daarom wekelijks op uit om tijdens de donkere uurtjes Dicentrarchus labrax te belagen in het havengebied van IJmuiden. Niet met kunstaas, maar met dobbers, breekstaafjes en zagers.

De duizenden lampjes en rook spuwende schoorstenen van de Hoogovens naast de IJmuidense haven zorgen voor een mystiek sfeertje. En wat licht in de duisternis op de visstek van Harry. Voor de Beverwijker is het vissen een familieaangelegenheid, dus heeft hij op deze avond ook zijn vrouw, dochter en zoon meegenomen. Ondanks de gezellige drukte aan de waterkant, verliest hij zijn dobber met breekstaafje erop geen moment uit het oog. De hoogste concentratie is vereist bij deze visserij. “Het is wachten op het magische moment dat het lampje vanuit het niets ineens met een ruk onder water verdwijnt. Dat maakt het zeebaarsvissen met de dobber voor mij zo’n superspannende visserij.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer zeevissen in ons archief!


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.