Witvissen: feedervissen aan het A.R.K.

21 jun 2018

Het Amsterdam-Rijnkanaal is het thuiswater van Gerrit Beekhuizen (62). Met zo’n 100.000 passerende schepen per jaar is dit een van de drukst bevaren kanalen ter wereld. Toch kun je volgens Beekhuizen ook als beginnend feedervisser prima aan het A.R.K. terecht.

Alles of niets. Zo kun je de feedervisserij aan het 72 kilometer lange Amsterdam-Rijnkanaal volgens Gerrit Beekhuizen het beste omschrijven. “De ene keer val je met je neus in de boter, de andere keer is het helemaal niks. Dat maakt dit kanaal tot zo’n spannend water”, zegt hij met enige stemverheffing om boven de dieselmotoren van de kleine colonne passerende binnenvaartschepen uit te komen. “En het is een kwestie van tot het eind geconcentreerd blijven vissen. Ook als het stil lijkt te zijn gevallen, kun je schijnbaar vanuit het niets weer een aanbeet krijgen.”

Klik hier voor het hele bericht. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide