Roofvissen: snoekende trucker

21 jun 2018

Van je hobby je werk maken is voor weinig mensen weggelegd, maar Martijn Kuipers (31) heeft het mooi bekeken. Zijn werk als vrachtwagenchauffeur is voor hem ook een beetje hobby én die kan hij ook nog eens combineren met zijn grote passie: roofvissen. We reden een dagje met hem mee op de truck.

De werkdag van Martijn begint voor dag en dauw op het hoofdkantoor van Simon Loos in Wognum. De vrachtwagenchauffeur – die al sinds zijn negentiende bij de logistiek dienstverlener in dienst is – weet wat hem te doen staat en binnen een kwartier gaan we volgeladen de weg op met ‘zijn’ trots: de Scania S520 van 18,5 meter. “Met de nieuwste V8 motor, als enige van het bedrijf”, aldus de trotse trucker die zijn vaste vrachtwagen behandelt alsof het zijn eigendom is. “Dus trek a.u.b. even je schoenen uit voordat je instapt”, zegt hij met een glimlach. Vandaag lijkt een relatief rustige dag te worden, dus zijn hengel ligt naast hem in de cabine. “Ik denk dat we vandaag twee keer kunnen stoppen voor een vispauze”, zegt hij hoopvol.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide