Witvissen: vissen voor de wetenschap

26 jul 2018

Op Nationale Hengeldag visten sportvissers tussen Wamel en Ophemert voor de wetenschap achter de langsdammen. Dankzij het melden van hun vangstgegevens krijgen onderzoekers een beter beeld van de visstand in de oevergeul van dit ‘nieuwe’ deel in de Waal.

In het kader van het project Ruimte voor de Rivier – om de doorstroming en veiligheid te verbeteren – zijn op drie trajecten in de Waal tussen Gorinchem en Nijmegen in totaal 450 kribben verlaagd. Tussen Wamel en Ophemert zijn bijna veertig kribben zelfs geheel verdwenen en vervangen door langsdammen. “Dit is een dam die parallel aan de stroomrichting van de rivier loopt en de vaargeul op zijn plaats houdt”, zegt Roland van Aalderen, projectleider Advisering en Onderzoek bij Sportvisserij Nederland. “Tussen de oever van de rivier en de langsdam ontstaat een extra geul. We doen nu onderzoek naar de visstand in dit stuk van de rivier.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide