Zeevisplezier voor mindervaliden

23 aug 2018

Zestien wedstrijdkoppels streken half juni ter hoogte van Velsen-Zuid neer aan het Noordzeekanaal voor de tiende viswedstrijd voor mindervaliden. Hét VISblad nam poolshoogte bij de jubileumeditie van dit bijzondere evenement.

"Het is al tien uur, hoor", roept een van de deelnemers ongeduldig om een paar minuten voor tien. De boodschap is duidelijk: zowel de mindervaliden als de begeleiders staan te popelen om hun onderlijnen – voorzien van de zojuist geleverde kakelverse zagers en pieren – richting de overkant van het kanaal te gooien. Nadat de wethouder sport van de gemeente Velsen om klokslag tien uur het startschot geeft, gaat iedereen direct druk aan de slag. In verband met de veiligheid werpen de begeleiders meestal in, maar dat maakt de deelnemers niet minder enthousiast. Zodra de lijnen in het water liggen, hebben ze alleen nog maar oog voor de hengeltoppen.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer zeevisartikelen in het archief
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide