Penvissen in het donker

23 aug 2018

Zaterdagavond 16 juni, Den Haag Ypenburg. Op het parkeerterrein naast zwembad Het Hofbad hebben zich zo’n 20 penvissers verzameld voor de ‘penvisnâch’ van GHV - Groene Hart. Pennen in het donker dus, tot 02.00 uur ‘s nachts. Hét VISblad zoomt in op de breekstaafjes en deze spannende visserij.

Organisator en ras-Hagenees Ben Scholten (39) legt in het kort en sappig Haags de spelregels uit, waarna de deelnemers zich per auto, fiets, scooter en lopend over de stadsdelen Ypenburg en Leidschenveen verspreiden. Deze twee wijken – die van elkaar worden gescheiden door de A12 – zijn relatief nieuwe delen van Den Haag en rijkelijk bedeeld met stadswater. Het betreft een uitgestrekt labyrint van sloten en plasjes met naar verluidt een hoge karperbezetting. “Er wordt vanavond zeker vis gevangen”, verzekert Ben ons terwijl hij als laatste de parkeerplaats verlaat. Hij gaat richting de Bosplas. “Daar wil ik eerst nog effe vier voerplekkies maken, alvast voor vannacht."

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer karper-artikelen in het archief.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide