Hét karper-eiland van Nederland

15 sep 2018

Wie veel karpertjes wil vangen kan naar een commerciële visvijver of een verenigingswater met een hoge karperbezetting gaan. Peter Berrevoets (22) doet dat niet. Hij woont nabij het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en komt in de polder net zo gemakkelijk in de dubbele cijfers

Op Goeree zijn voor de ‘zoete’ sportvisser voldoende mogelijkheden, met name voor de karperliefhebbers. "Kijk maar op de VISplanner, dan zie je dat iedereen met de VISpas in dit stuk polder mag vissen”, zegt Peter terwijl we aan de rand van het dorpje Dirksland staan. Hij is net klaar met zijn rondje voerplekjes aanleggen. Tijd om in de schaduw van een boom het strijdplan door te nemen. “De kreken en vlieten van het eiland staan grotendeels met elkaar in verbinding en overal miegelt het van de karper. Nou ja, karpertjes. Want het gros is klein spul. Beetje struinen met de pen, een paar voerplekjes afvissen, dat gaat zeker lukken!”

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer karper-artikelen in het archief.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.