Loodvrij feederen

15 sep 2018

Ook in de witvisserij zijn loodalternatieven in opmars. Zo wist de redactie een aantal modellen op de kop te tikken, die we meenamen naar de oevers van de Zandvang bij Den Bosch. Daar onderwierpen Jeroen van den Broek (28) uit Oss en zijn koppelmaat Tim Frederiks (14) uit Beneden-Leeuwen deze voor ons aan een praktijktest.

De lade met speedkorven in het feederplateau van Jeroen van den Broek gaat deze sessie niet open. “Het is even een inschatting maken welke korf ik nu dan pak”, zegt hij terwijl-ie onderzoekend het aanbod van loodalternatieven bekijkt. “Deze korven hebben een andere vorm, andere gewichtsverdeling en daarmee ook andere werpeigenschappen.” Uiteindelijk valt de keuze op een metalen korf en een plastic model dat is verzwaard met een loodvrij werpgewicht, beiden 40 gram zwaar. “Even een paar proefworpen maken om te zien hoe ze zich houden tijdens de ‘vlucht’. Dan kan ik gelijk bepalen op welke afstand ik de voerstek ga opbouwen”, zegt hij terwijl hij de plastic korf aan de wartel van zijn onderlijnmontage bevestigt.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer witvis-artikelen in het archief.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide