Zilte girl power

25 okt 2018

Amber van der Zande (12) uit Oud-Vossemeer is een rijzende ster aan het zoute wedstrijdfirmament. Vorig jaar won ze het Open NK Kustvissen voor junioren tot 16 jaar en eind september neemt ze deel aan het EK Kustvissen voor junioren in Italië.

“Zeg jij maar waar we gaan staan. Het is tenslotte jouw feestje”, zegt Clarinda van der Zande tegen dochter Amber als we bovenaan de duinovergang bij de Zeven Golven staan. Die scant het strand van links naar rechts en wijst resoluut naar het vak dat recht voor ons ligt. “Daar ligt een muitje, dus die plek wordt het.” Met pa en ma in haar kielzog daalt ze de trap af, om vervolgens aan de rechterkant van het strandvak haar viskist neer te zetten. “Het opkomende water stroomt naar rechts richting de paalhoofden”, verklaart ze haar keuze. Clarinda en Frank kiezen positie bij de rij paalhoofden links.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer zeevisartikelen in het archief.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide