Kunstaasmix voor snoekbaars

25 okt 2018

In het najaar is snoekbaars dé zoete targetvis van Arjan Vonk (26) uit Castricum. Dan struint hij gewapend met meerdere kunstaashengels – plug, shad en dropshot – de Noord-Hollandse polders af op zoek naar glasogen. Medio augustus ging Arjan voor Hét VISblad op pad als opwarmertje.

“We pakken eerst dit plekje even mee”, zegt Arjan. “De zon staat nu nog hoog aan de hemel, maar hier geven de bomen wat schaduw. Op ondiep water als dit – in het midden is het hooguit anderhalve meter diep – is dat voor een lichtschuwe vis als de snoekbaars niet onbelangrijk.” Met een subtiel worpje belandt zijn dropshotmontage vlak voor de kant in het water. Aan de gevoelige hengeltop is te zien dat het 7-grams werpgewicht binnen no time de bodem heeft bereikt. Die draait Arjan vervolgens met korte pauzes en korte, vrij felle tikjes van de hengeltop weer binnen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer roofvisartikelen in het archief.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide