Knollen voor karpers

25 okt 2018

Knolcyperus, aardamandel, tijgernoot. Die laatste naam voor dit knolgewas zal bij de meeste karpervissers een belletje doen rinkelen. Toch is de tijgernoot nog een ietwat onbekende en deels ook ondergewaardeerde aassoort. Reden voor tijgernootadept Gerwin Gerlach om dit bijzondere karperaas eens nader onder de loep te nemen.

De herfst is de ideale periode om een voercampagne te starten. De karper vreet zich de komende tijd immers vol om goed gevuld de winter in te gaan. Door de vis van een gedekte tafel te voorzien, kun je de karpers ‘op het voer zetten’. Zo creëer je de ideale omstandigheden om in de herfst- en ook gedurende een aanzienlijk deel van de winterperiode je visje te kunnen blijven vangen. De karper weet namelijk waar hij moet zijn voor een gemakkelijke en lekkere hap. Om die ook nog eens voedzaam en van goede kwaliteit te laten zijn, is een voercampagne op basis van tijgernoten een prima plan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer karperartikelen in het archief.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide