Op verkenningstocht langs de Vecht

23 nov 2018

Nederland barst van de vergeten riviertjes waar je als roofvisser in het najaar uitstekend je vissen kunt vangen. De meeste van deze middelgrote wateren staan bovendien gewoon in de VISpas – honderden kilometers aan visoever in totaal. Om de roofvismogelijkheden ‘om de hoek’ zelf te ervaren ging de redactie van Hét VISblad op verkenning langs de schilderachtige, Utrechtse Vecht.

Slechts een klein half uur duurt de autorit van het kantoor in Bilthoven naar de eerste visstek in het nabijgelegen Breukelen. Op een mini-parkeerplaats pal aan de Vecht stappen we uit. Hengels optuigen en werpen maar: zo eenvoudig kan vissen zijn. Ook de techniek houden we bewust simpel. We vissen met dunne, gevlochten lijnen en kleine shads op jigkopjes tot tien gram zwaar. Wat erop duikt – baars, snoekbaars, snoek of een verdwaalde roofblei of winde – doet nauwelijks ter zake. Elke vangst is visplezier en dat is waar het  vandaag om draait.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer roofvis-artikelen in het archief.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide