Karpervissen: koude najaarstips

20 dec 2018

Uren wachten op een aanbeet, vissend op één stek kan in het late najaar berekoud zijn. Karperfanaat Guido Derks (20) vist dan ook graag actiever zodra de temperaturen dalen. Waarop moet je letten om de karper in dit seizoen aan de schubben te (blijven) komen? Met deze praktische tips van Guido vis je gegarandeerd verantwoord én effectief.

Eenmaal bij het water aangekomen begeven veel karpervissers in één rechte lijn naar de stek. Daar ploffen ze neer, pakken ze hun spullen uit en maken ze het materiaal in orde – in het gunstigste geval werpen ze tussendoor een paar vluchtige blikken over het water. Guido pakt dat evenwel helemaal anders aan. “Ik kies mijn stek nooit thuis al uit. Waar de vis zich ophoudt, kan elke keer weer verschillen. Ook in de koude maanden variëren de zwemroutes van karper regelmatig, soms wel van dag tot dag. Aangekomen bij het water laat ik mijn hengels altijd in de auto liggen en maak ik eerst een rondje langs het water. Daarbij let ik vooral op draaiende vis en bellenplakkaten. Soms zie je karpers ook vlak langs de kant of pal onder het wateroppervlak zwemmen. Daar waar ik de meeste vis zie, begin ik met vissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide