Witvissen: voerstrategie voor wintervoorn

24 jan 2019

De wintervisserij met de vaste stok valt of staat in veel gevallen met de gehanteerde voertactiek. Wim Fuhler (34) maakt dit niet ingewikkelder dan noodzakelijk, maar past wel een aantal slimmigheidjes toe waar jij deze winter ook je voordeel mee kunt doen.

Zodra rond eind november/begin december de winterkou zijn intrede doet, verzamelt de witvis zich op de overwinteringsplaatsen in onder meer jachthavens, zijtakken en stadswater. Dat is voor Wim Fuhler het sein om de wintervisserij op voorn te starten. “Als wedstrijdvisser pur sang concentreer ik me vooral op de wintercompetities die op diverse plekken in het land – ook bij mij in de buurt – worden georganiseerd. Het leuke van die wedstrijden is dat je met een beetje geluk in een paar uur tijd een heleboel vis kunt vangen. En als je zo’n baksteen van een blankvoorn in handen hebt, ben je de kou snel vergeten hoor!” Neem de tips van Wim in dit artikel ter harte, kleed je goed aan en geniet met volle teugen van het koude winterzilver.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide