Zeevissen: strandvissen met Ruud van Noord

24 jan 2019

Ruud van Noord (51) werd onlangs in Wales wereldkampioen kustvissen. Op het strand bij Zoutelande blikt hij eind november terug op deze fantastische prestatie en geeft hij praktische tips voor de winterse kustvisserij.

"Nog gefeliciteerd hè! Goed gedaan hoor. Echt een hele knappe prestatie.” Twee dames die iets verderop staan te vissen zijn even weggelopen van hun hengels om Ruud te complimenteren met de gouden plak die hij in oktober wist te veroveren. “Dankjewel, hartstikke leuk”, neemt de kersverse wereldkampioen de gelukwensen in ontvangst. “Maar eerlijk gezegd zou ik mijn medaille zo inruilen voor winst met het team. We waren in Wales zo dicht bij de overwinning (Nederland stond voor aanvang van de laatste wedstrijddag gedeeld eerste met het thuisland, red.) dat de zesde plek heel hard aankwam. Na afloop was iedereen echt even in mineurstemming. Maar daarna hebben we er alsnog een leuke avond van gemaakt en het goud gevierd."

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer zeevissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide