Witvissen: Fryske wintervoorns

01 feb 2019

De wintermaanden zijn dé periode voor de witvisser met een voorliefde voor voorn. Met de juiste aanpak is het mogelijk om veel en een mooi formaat vis te vangen. Fokke Visser (43) laat aan de Kromme Knilles bij Akkrum zien wat zijn winterse voornstrategie is.

Hmmm, kortbij zit duidelijk geen vis.” Nadat de eerste twee driftjes over de voerplek op zes meter afstand geen resultaat hebben opgeleverd, schakelt Fokke direct over naar de elf meter lijn. Ook hier beweegt de dobber in een gestaag tempo van rechts naar links over de voerstek. “Er passeert een vrachtschip op het nabijgelegen Prinses Margrietkanaal, waarmee de Kromme Knilles in verbinding staat. Een beetje stroming in het water kan geen kwaad omdat het de vis vaak activeert”, zegt hij hoopvol. Na de slanke pen drie keer voorzichtig op de stek te hebben laten zakken, lijkt de hoop echter ineens vervlogen. “We hadden nu allang beet moeten hebben”, mompelt Fokke.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide