Karpervissen: interview Rini Groothuis

01 feb 2019

Dik 40 jaar na zijn eerste boek Karper kwam Rini Groothuis onlangs met een bijna 400 pagina’s tellend nieuw boek: Sluimerend Dynamiet 2.0. Voor menig karpervisser een blijde verrassing en Groothuis zelf had het misschien nog wel het minst verwacht. Benieuwd naar dit nieuwe boek en het verhaal erachter, zocht Hét VISblad Rini thuis op in het Brabantse Hilvarenbeek.

Vraag een doorsnee karpervisser van pakweg 40 tot 50 jaar oud hoe hij voor het eerst met karpervissen in aanraking kwam, en de kans is vrij groot dat je hoort: ‘Het grote karperboek van Rini Groothuis’. Dit in 1990 verschenen boek geldt voor menigeen als de spreekwoordelijke bijbel van de moderne karpervisserij – in elk geval voor het Nederlandse taalgebied. In de bijna dertig jaar nadien kreeg Groothuis (71) dan ook vaak de vraag of er ooit nog een nieuw karperboek van zijn hand zou verschijnen. Groothuis: “Daarop heb ik altijd gezegd dat ik geen boeken meer schrijf. Ik word ook een dagje ouder, het kost me te veel energie en de tijd die het vergt is me tegenwoordig te kostbaar.” In september 2017 kwam Rini daar echter toch op terug.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer karpervissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide