Roofvissen: Line Thru Baits

01 feb 2019

Snoekvissen in de polder is razend populair en het aanbod aan kunstaas voor deze visserij is dan ook enorm. Trouwe (vis)maten Jelle de Jong (31) en Daan Hoogendoorn (31) zijn al jaren fan van zogenaamde line-thru baits voor de poldersnoek. Hét VISblad ging met hen op struintocht bij het Utrechtse Gagelbos.

Als we richting het water lopen, daalt uit het naastgelegen berkenbos een regen van gele blaadjes op Daan en Jelle neer. Tegelijkertijd snuiven we de geur op van rottend blad. Dit is de herfst zoals hij bedoeld is, beter snoekweer krijg je als kunstaasvisser niet. Een blik op de eerste sloot baart wél enige zorgen. Het peil staat laag als gevolg van de droogte en het water is troebel. De oorzaak daarvan is snel duidelijk: de sloten in het gebied zijn net gemaaid. Daan plukt een plantenrest van zijn haak. “Zodra de planten beginnen af te sterven is dit wel vervelend”, mompelt hij. “Het kleinste beetje troep aan je haak is al genoeg om de zwemactie van je kunstaas te verstoren.” Recht voor zijn voeten laat hij de ‘plantvrije’ nepvis enkele baantjes trekken. De fel oranje gekleurde line-thru bait glijdt als een slangetje door het water.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer roofvissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide