Zeevissen: actief strandvissen

01 feb 2019

In 2018 werd Wout van Beijeren (66) Open Nederlands Kampioen Kustvissen. Door actief en slepend te vissen, wist deze relatief onbekende strandvisser de 102 andere deelnemers achter zich te laten. Om te zien hoe de Spaarndammer dit kunstje heeft geflikt, toog Hét VISblad met hem naar het strand van Noordwijk.

Als we de kersverse Nederlands kampioen op de parkeerplaats bij het strand feliciteren met zijn overwinning, blijft hij bescheiden. “Och, ik had ook gewoon een beetje mazzel hoor”, zegt Wout nuchter. Het blijft echter een knappe prestatie, gezien het sterke deelnemersveld van ruim honderd doorgewinterde zeevissers – waaronder de nodige internationals. Op die koude en natte dag eind november hield het qua vangsten niet over op het strand van Noordwijk. Waar veel vissers met verre worpen mikten op wijting, pakte Wout het vanaf het begin heel anders aan. Hij ging niet zitten wachten op aanbeten, maar lokte deze uit door zijn aas door de branding te slepen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

> Meer zeevissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide